The Big Don’t Argue

 

The Big Don’t Argue” is a piece of art created for the new Match Bar at Gateway Casinos in New Westminster. Throughout all our design work for Gateway we contribute, in addition to the interior design, ‘touch points’ based on local stories and iconography.

The Big Don’t Argue” was inspired by the “no holds barred” approach of longtime New Westminster Bruins hockey coach, and later owner, Ernie “Punch” McLean.

Temper Pastry Chocolate

Temper Pastry Chocolate is a gourmet chocolate and pastry shop is located in West Vancouver.

chocolate_store_1The programme requirements for the 1400 square foot store included allocating space for fully functioning chocolate and pastry kitchens while maintaining an inviting open retail & café experience. The clean contemporary design was used to provide a clean and unadorned backdrop for the innovative quality of chef Steven Hodge’s handcrafted products. Custom glass display cases, natural materials and linear lighting were used in order to achieve the bright, clutter free layout of the space. An array of cut-off rolling pins and glass shelves were used to create a unique and functional display for the products. Windows in the wall separating the kitchen and retail spaces add to the open concept, providing a view for customers to experience the process and specialty of the product being created on site.

chocolate_store_2Subtle accents were used to support the overall design concept: from the pendant lights chosen for their “pastry” aesthetic, to the custom wall covering with embedded light box of original graphics and the custom entry door pull branded with the client’s logo.

chocolate_store_4

chocolate_store_7

chocolate_store_5

chocolate_store_8

chocolate_store_6Temper garnered an A.R.E. Design Award for Retail Design, recently held in Las vegas.

Photography ©2014 Janis Nicolay.

White Noise at Dinner By Design

dxd_4611_main

It’s been a busy past week getting ready for last night’s sold out Dinner By Design event.

We were invited to create an installation as part of the GEMonogram Dinner By Design, in partnership with IDSwest and benefitting the Dr. Peter Center.

The open ended brief was to come up with a ‘room’ to accommodate a dinner for ten. We decided to go the conceptual route of an all-white room, hence our “White Noise” concept.

“White Noise” represents a dining experience where all ambient distractions fade away, bringing the diners and meal into focus.

The recent trend of covering every surface with “found” objects in order to “curate” a room has diminished the importance of the diner. “White Noise”  is a reaction to that trend. Objects and table settings have been visually minimalized and conversations “cut up” and reassembled to form abstracted meanings.

Now, more than ever, there is a growing visual distraction in restaurant design where the patron has become secondary to the room concept. Add to this the constant “reportage” of the meal via social media, and the art of dinner conversation is vanishing.

As designers, and restaurant owners, we constantly remind ourselves that no matter how beautiful a room design may be, the dining experience is ultimately about the meal and human interaction. 

Thanks to the event organizers The Social Concierge, and to the amazing guests who joined us at our table.

dxd_6images

dxd_image-3————————————————————————————–

Light by ANDLight
Compas chairs by Patrick Norguet supplied by Inform Contract
————————————————————————————–
Thanks to Janis Nicolay for the photos

Chocolate and Pastries

Hands went up quickly in the office when our latest project walked through the door.

These design sketches show the soon-to-be “Temper Chocolate & Pastry” in West Vancouver. Utilizing vertical grain fir and Carrara marble, this 1,200 sq.ft. retail space is set to open later this year.

We’ll continue to update as construction begins as both the interiors and branding develop.

temper_4temper_1

temper_2

temper_3

 

PRESS: Meet The Minds Behind Restaurant Design

hdlogo

The current online issue of Hospitality Design features an interview with Evoke regarding collaboration and restaurant design.

Full article > here.

evoke_hdmtm

Noodlebox opens on Shelbourne

Evoke has been working on the new interior design concepts for the Noodlebox franchise. The first completed store is Shelbourne Victoria, with many more to come in short order.

Here are some shots from a quick site visit this week, highlighting some of the material features: pine beetle wood furniture & millwork, lights made from well-used woks, and vintage chairs.

Noodlebox - Shelbourne, Victoria, BC
Noodlebox - Shelbourne, Victoria, BC
Noodlebox - Shelbourne, Victoria, BC
Noodlebox - Shelbourne, Victoria, BC

PRESS: Evoke ID Discuss RABDA-Shortlisted Design….

BAI_Logo

We were recently interviewed by ArtInfo regarding the shortlisting of our design of Heirloom Restaurant for the Restaurant & Bar Design Awards (America’s category).

Read the full article > here.

evoke_heirloom_2

Forage at the Listel Hotel

Forage is a new “farm-to-table” restaurant at the Listel Hotel, Vancouver.

Evoke was hired to design a space that would reflect the client-driven mandate for a sustainable restaurant to compliment both the hotel green agenda & chef Chris Whittaker’s locally driven menu.

forage_4925All materials were selected for their sustainable quality, whether it be a local source, recycled or easily renewable.

forage_4870Feature wall utilising wool felt from Filzfelt.

forage_4876Locally sourced alder for ceiling and wall slats.

forage_4906Cardboard pendant lights from Gray Pants.

forage_4896LED bar pendants from jGoodDesign.

forage_4889Dining chairs and bar stools from Andreau World.

Photography by Janis Nicolay: All images © 2013 Copyright Janis Nicolay Photography.

Heirloom Restaurant

Heirloom Vegetarian Restaurant opened late last year and is an all encompassing project for which we were responsible for the interior design, identity branding and custom art work.

Heirloom is located in the Douglas Lodge building (built in 1907) at West 12th and Granville Street. Once dark and introverted, the room has now taken on a light and airy feel through the use of bleached fir, white Vitra Hal Chairs by Jasper Morrison and white-washed brick walls. Repurposed old cabinetry serve as the back bar storage/display, while custom art work brings an element of humour to the room.

For more images visit our web Portfolio.

blog_heirloom_2328

blog_heirloom_2286

blog_heirloom_2362

blog_heirloom_2354

blog_heirloom_2336

blog_heirloom_2314

blog_heirloom_logoPhotography by Janis Nicolay: All images © 2013 Copyright Janis Nicolay Photography.

New Restaurant on Robson Street

Our latest restaurant project, located in the former O’Doul’s on Robson Street, is nearing completion and set to open to the public next week.

To get a peak inside the construction, and the evolution, of the restaurant, visit The Next Course.

Image

Image

%d bloggers like this: