Private Residence


Final design renderings are done for a new custom house in Vancouver. The upper two floors of the house sit on a concrete podium that forms a level base on the steep slope of the site, and creates a firm boundary for the extent of the building footprint. Two independent volumes are connected by a steel and glass structure, allowing for deep natural light penetration into all areas of the house, while helping to minimize the overall massing. Space flows horizontally, and steps down gradually from the south to north volume, following the natural slope of the site. The main level of the north volume contains the living, dining and kitchen areas, which connect seamlessly to the patio and swimming pool that form the roof of the concrete podium. Sliding glass doors completely open the interior to the patio space, offering an extension to the living space in the warmer weather. The swimming pool frames the north end of the patio, and its infinity edge results in an uninterrupted and reflective frame to the forest and views beyond.

Construction is scheduled to start in October.

Advertisements

About evokeid
Formed in 2001, EVOKE INTERNATIONAL DESIGN™ incorporates conceptual thinking, spatial and interior design and graphic design to ensure consistent and coherent branded environments for its clients.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: